Stockholm

Utredningen mot SDU läggs ner

Åklagaren använde inte ljudupptagningen som bevis.


Läs mer

Åklagaren Anita Gladh har fattat beslut att lägga ner utredningen om överfallet på radiojournalisten Caroline Stenman. Enligt Expressen vill hon inte ta del av den ljudupptagning som bland annat finns utskriven här.

–Jag känner till att det finns en ljudupptagning, men det är inget som vi har haft som bevismaterial, säger Anita Gladh till Expressen.

Caroline Stenman är mycket förvånad över åklagarens beslut att lägga ner utredningen.

– Jag blev förvånad. Väldigt förvånad. Hon visste om ljudupptagningen. Jag berättade om den från första början och vi har påtalat det flera gånger för henne, säger Caroline Stenman till Expressen.

Som Nyheter24 tidigare skrivit infiltrerade reportern Caroline Stenman från Sveriges Radio det främlingsfientliga partiet sverigedemokraterna i höstas. Genom ett klassiskt wallraffande beblandade hon sig med deras ungdomsförbund. Men under en resa med SDU på Tallinks färja M/S Victoria blev hon avslöjad. Hon togs in i en hytt där ungdomsförbundets ordförande Erik Almqvist krävde att få hennes väska. En väska i vilken en dold videokamera låg. Enligt uppgifter till Nyheter24 blev även journalistens mobil stulen.

Skrivet av:

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.