Onsdag 4 Aug
Stockholm

Sverigedemokrat kan utredas igen

Erik Almqvist kan utredas på nytt gällande överfallet på Caroline Stenman.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

LUND. Sverigedemokraternas fullmäktigeledamot Erik Almqvist har tidigare misstänkts för överfall på den wallraffande reportern Caroline Stenman.

För radioprogrammet Kalibers räkning infiltrerade reportern Caroline Stenman sverigedemokraterna. Caroline Stenmans riktiga identitet och ärende avslöjades under en kryssning till Tallin. Erik Almqvist tvingade henne då att lämna ifrån sig sin väska, som Nyheter24 tidigare skrivit om.

Dock lades utredningen om rån ned, eftersom man ansåg att det inte fanns tillräckligt med bevis – trots ljudupptagningen som spelats in. Dessutom finns det också bilder från när sverigedemokraten bryter sig in i reporterns hytt, som Nyheter24 skrev om i går.

Men nu har kammaråklagare Anita Gladh öppnat för att ta upp utredningen på nytt. Dock kommer brottsrubriceringen inte att gälla rån.

– I så fall rör det sig om en grov stöld eller egenmäktigt förfarande. För att det ska räknas som ett rån krävs våld eller hot mot person som inte har förekommit i det här fallet, säger Anita Gladh till Skånskan.

Ljudupptagningen kan du lyssna på här.

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela