Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Sd-ledare ångrar rasistsångerna

- 06/04/2009, 16:34 -

Jimmie Åkesson: Jag förstår att det här är känsligt för många människor som upplevde Olof Palme som en stor man.

När högsta hönsen inom sverigedemokraterna träffades på en konferensresa till Tallinn dånades vit makt-musik ut ur högtalarna. Det avslöjade Sveriges Radios Kaliber i förra veckan.

Uppgifterna om den rasistiska musiken går helt emot partiets förmedlade bild där de tar avstånd ifrån rasism, och nu ångrar sig sd-ledaren Jimmie Åkesson.

– Graden av medverkan är jag inte säker på, men jag befann mig åtminstone i hytten och jag sjöng säkert med i några av stroferna. Jag kan bara beklaga det, säger Jimmie Åkesson enligt Expressen.

När Expressen frågar Jimmie varför han sjöng med i textstrofer som "såg pistolen blänka” och ”Lisbet blev änka" svarar han att han aldrig reflekterat över den här sången som nåt annat än ett sarkastiskt sätt att beskriva Palmeutredningen.

– Om man ser det i en större kontext är det något som raljerar över utredningen kring mordet på Olof Palme, men jag inser ju att de stroferna tagna ur sitt sammanhang är väldigt osmakliga och jag beklagar det, säger Jimmie Åkesson.

Skrivet av: