Nytt larm - glas i falukorv

Nu har det även hittats glas i en falukorv.


Nu har det även hittats glas i en falukorv. En person i Karlsborg har gjort en polisanmälan, rapporterar TV 4 Nyheterna Skaraborg.

Korven inhandlades den 20 mars men det var först nu när korven skulle förtäras som glasbiten upptäcktes. Korven har nu beslagtagits av polisen.

Piteå kommun slutar servera kyckling i sina förskolor, skolor och inom äldreomsorgen med anledning av glasfynden.

– Stoppet kommer att gälla tills det är helt säkert att äta kyckling igen, säger Maria Stoltz, kostchef vid kommunen, till Sveriges Radio Norrbotten.

I går gjordes också en polisanmälan om att glas hittats i kycklingklubbor inköpta i en butik i Falköping.

Samtidigt tar fler storkök bort kyckling från sina menyer. Piteå kommun slutar servera kyckling i sina förskolor, skolor och inom äldreomsorgen med anledning av glasfynden.

– Stoppet kommer att gälla tills det är helt säkert att äta kyckling igen, säger Maria Stoltz, kostchef vid kommunen, till SR Norrbotten.

På länssjukhuset i Halmstad och sjukhuset i Varberg stryks kyckling helt från menyn från och med nästa vecka på grund av glaslarmen.

– Det känns tryggare att låta bli att servera kyckling nu, säger Britt Hedström, avdelningschef för kostservice på sjukhuset i Varberg, till TV 4 Nyheterna Halland.

Sedan tidigare har bland andra Södersjukhuset i Stockholm och sjukhusen i Lund och Malmö valt bort kyckling.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!