Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Östberg vill förflyttas till Basta

- 08/04/2009, 09:26 -

Livstidsfången Annika Östberg vill förflyttas till arbetskooperativet Basta.

NYKVARN. Under onsdagsmorgonen landade den livstidsdömda fången Annika Östberg på Örebro flygplats, som Nyheter24 tidigare skrivit om. Detta efter att hon avtjänat 28 år i amerikanskt fängelse för delaktighet i mord.

Nu har hon förts till kvinnofängelset Hinseberg utanför Frövi, cirka tre mil norr om Örebro. På fängelset finns det möjlighet att arbeta med djur, vilket Östberg gjort under sin tid i fängelset. Men trots detta vill hon hellre till arbetskooperativet Basta.

Basta ligger i Nykvarnstrakten och rehabiliterar personer som lidit av missbruk eller kriminalitet. Anstalten är öppen, men under det första året får den intagne ingen frigång utanför kooperativet.

– Hon har vid flertal tillfällen sagt att hon otroligt gärna vill bli placerad hos oss om hon får komma hem till Sverige, säger Alec Carlberg, grundare och styrelseordförande på Basta arbetskooperativ, enligt Stockholm City.

Se mer nedan:

Skrivet av: