Lördag 27 Nov
Stockholm

Centerpartist jämför Östberg med Dawit Isaak

Bloggarna: "Är du dum i hela huvudet?"

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Uppståndelsen kring morddömda Annika Östberg Deasys hemkomst i dag har inte sett några gränser. Statsministern Fredrik Reinfeldt har stoltserat med hur han lyckades få över en kalifornisk livstidsfånge som varit behjälplig med rånmord och polismord. Även Carl Bildt har hyllat den tysta diplomatins seger.

Men det debattinlägg i debatten som på allvar väckt bloggosfärens vrede är politikern Helen Törnqvists, ordförande för centerpartiet i Västerort och gruppledare i utbildningsnämnden i Stockholms stad.

I sitt blogginlägg "Östberg-fallet ger hopp" vill hon "jämföra med Dawit Isaak" – en demokratikämpe som kämpade för yttrandefriheten i ett land som har världens sämsta yttrandefrihet.

"Självklart pratar vi om två olika världsdelar och jämför demokrati med diktatur. Hård rättsprocess mot ingen rättsprocess alls. Men Östberg-fallet ger hopp. Beatrice Ask nämner att det handlar om förtroende. Det går med utrikespolitik och envisa påtryckningar att påverka", skriver Törnqvist.

Och bloggreaktionerna har inte låtit vänta på sig. PR-konsulten Johan Ingerö konstaterar:

"Exakt hur korkade får politiker egentligen vara?"

Även kommentarerna till centerpartistens inlägg är överrösta av hårda inlägg:

Är du dum i hela huvudet? Annika Östberg har dömts i en demokratisk stat för medhjälp till mord. Dawit Isaac är tillfångatagen i en diktatur för att han sagt saker som man inte får säga.

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela