"Reinfeldt fick hem Annika"

Enligt Carl Bildt är det statsministerns förtjänst att Annika Östberg kommit hem.


Carl Bildt skriver på sin blogg att Annika Östbergs hemkomst är en seger för den tysta diplomatin. Det är Fredrik Reinfelds förtjänst att Annika Östberg i morse kunde landa på svensk mark för att avtjäna återstående tid av sitt fängelsestraff, menar Bildt.

”När Fredrik Reinfeldt i maj 2007 var på sitt besök i USA och också träffade Kaliforniens guvernör Arnold Schwarzenegger fick han mycket kritik för att han valde att inte ställa till stort offentligt ståhej kring fallet med den fängslade svenskan Annika Östberg”, skriver Carl Bildt på sin blogg.

Känga mot politiska motståndare

Carl Bildt passar samtidigt på att dela ut en känga mot sina politiska motståndare och menar att uppmärksamheten som fallet tidigare fått snarast kan ha fördröjt ett utlämnande

”Medan förr olika svenska företrädare gjort braskande utspel, spektakulära besök och annat - med enda resultat att ärendet låst sig helt och hållet - ville vi försöka en annan väg”, skriver Carl Bildt på sin blogg.

Det är därmed inte inte helt otippat att Bildt manar till lugn vad gäller den i Eritrea fängslade svenska journalisten Dawit Isaak. Ett fall som rönt stor uppmärksamhet i media med medföljande press på utrikesministern att agera.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!