Siewert Öholm går ihop med sektpastorn

Öholm vill starta en kristen tevekanal


Den folkkäre teveprofilen Siewert Öholm, numera bloggare för den högerkristna tidningen Världen Idag, vill starta en nordisk kristen tevekanal, med sektpastorn Ulf Ekman som programledare. Han reser nu till New York för att besöka Fox Channels huvudkontor, Fox Channels konservativ tevekanal, med stora tittarsiffror.Där ska han diskutera en pan-nordisk tevekanal. Han ska utreda ifall det går att starta en dygnetruntkanal och detta gör han på uppdrag av Världen idag som är en tidning som delägs av Livets ord.

Varför starta en tevekanal när du i stället kan använda nätet?

– Därför att vår målgrupp, 45 plus, gillar att titta på teve sittande i soffan. Datorn och mobilen är inte det allena rådande.

Enligt Öholm ska tevekanalen vända sig till dem som ” inte gillar att man bränner ner ICA-butiker, samkönade äktenskap, som tycker man ska vara försiktig med aborter och som är för Israel”.

Ska Livets Ords Ulf Ekman få ett eget teveprogram?

– Ja, Ulf kommer självklart att vara med i kanalen.

Hur ser budgeten ut?

– Det ska vara en 24-timmarskanal som kommer att kosta mellan 30 och 50 miljoner kronor. Den ska vara annonsfinansierad och sändas i kabel och över satellit.

Vad går du själv i för kyrka?

– Senast var det Uppsala Domkyrka, men jag går gärna till Livets Ord och Pingstkyrkan. Jag är nyfiken och gillar att lyssna, säger Siewert Öholm till Realtid.se.

För ett par år sedan satsade Öholm på den norska kristna tevekanalen Värdekanalen. Projektet fick läggas ner på grund av att den inte drog in tillräckligt med pengar. Öholm säger till den kristna tidningen Dagen att problemet då var att projektet låg på minus från början. Vi får se om det går bättre denna gång.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Sofia Geites pik till Steffo Törnquist – beteendet i Nyhetsmorgon: “Värdelös”

Skådespelaren Louis Gossett Jr är död

Den amerikanske skådespelaren Louis Gossett Jr är död.

Talkshow blir gisslandrama i Bergfeldts nya bok

3 timmar sedan
Författarduon Sofie Sarenbrant och Carina Bergfeldt släpper sin andra bok i serien om programledaren Frida von Engen. Efter att den första delen "Födelsedagen" rönt stora framgångar kommer nu den fristående thriller-uppföljaren "Långfredagen".

Felix Herngrens monsterlön – så mycket tjänar folkkära stjärnan

3 timmar sedan
Felix Herngrens framgångar inom film och tv avlöser varandra. Men hur mycket tjänar egentligen den folkkäre skådespelaren och regissören? Nyheter24 har kikat närmare på saken.

Jill Johnson släpper ny countrysingel

idag 08:56
Countryartisten Jill Johnson släppte en ny singel på Långfredagen med titeln "It Only Took A Minute For My Country To Love Country" .

"Happy Valley"-skaparen bakom nytt Disney-äventyr

idag 08:42
Sally Wainwright står bakom hyllade tv-serier som ”Happy Valley” och ”Gentleman Jack”. Nu är hon aktuell med äventyrsserien ”Renegade Nell” – berättelsen om hur en flicka i 1700-talets England blir stråtrövare. Huvudrollen spelas av 21-åriga Louisa Harland.