Tisdag 3 Aug
Stockholm

Murdoch: Förlåt för apkarikatyr

Nu ber mediemogulen personligen om ursäkt för tabloidens Obamaliknelse.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Rupert Murdoch, mediemogul och styrelseordförande för New York Post, ber nu om ursäkt för karikatyren som människor uppfattade som rasistisk.

"I dag vill jag personligen be om ursäkt till de läsare som tog illa vid sig och blev förlämpade. Jag kan försäkra er – utom tvivel – att teckningen endast var till för att göra narr av en dåligt skriven lag. Den var absolut inte meningen att uppfattas som rasistisk. Olyckligtvis uppfattades den som det. Jag kan lova att vi hädanefter kommer att vara mer försiktiga och ta hänsyn till våra läsares känslor", uppgav Rupert Murdoch i ett pressmeddelande på tisdagen skriver CNN.

Bakgrunden till att världens mäktigaste mediemogul och FOX-ägaren väljer att uttala sig är att tabloiden New York Post valde att publicera en skämtteckningen på en apa, vars budskpa ifrågasatte Obamas stimulanspaket.

Teckningen knyter ihop två aktuella händelser: regeringens senaste stimulanspaket och en händelse i delstaten Connecticut då polisen sköt ihjäl en schimpans sedan den skadat en människa och attackerat en polisbil.

Kritikerna menar att teckningen trivialiserar en tragedi, befäster rasistiska stereotyper och antyder att Obama bör bli mördad.

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela