Korsvandring genom Stureplan

Nyheter24 gav sig in i folkmängden och tog temperaturen på Klara Kyrkas Jesuståg.


– Det är för mycket påskris och kycklingar, säger en av de många tågdeltagarna vid Stureplan i Stockholm när Nyheter24 kastar sig in bland psalmsjungande Jesusentusiaster.

Varje långfredag anordnar Klara Kyrka nämligen en stor korsvandring för att ge uppmärksamhet till påskens sanna ursprung: Jesus korsfästelse och död.

Längst fram i följetåget går en Jesuskopia med ett stort träkors efter sig, och bakom honom reser deltagare händerna mot himlen och sjunger om herren, sonen och Bibelns alla andra, mindre relevanta bifigurer. Bibeln, vars popularitet tävlar med pangböcker som Harry Potter och Sagan om ringen, skymtar likt röda strålar av uppenbarelse bland de vandrande gudadyrkarna.

Färden avslutas sedan på Sergels torg i city - som en modern budgetversion av Golgata i Jerusalem. Där förenas Jesusfans för att be för Stockholms invånare.

Be lite extra för Nyheter24 kära, kristna vänner. Det behövs nog.

Se videon till Jesus is My Friend av Sonseed!

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Rysk guvernör: Drönare dödade två

1 timme sedan

Fem häktade för grova kreditbedrägerier

2 timmar sedan
Fem personer har häktats misstänkta för grova ekobrott i Eskilstuna, rapporterar lokala medier.

Explosion vid militärbas i Irak

3 timmar sedan
En person dödades och flera skadades i en attack mot en militärbas i södra Irak vid midnatt fredag, enligt irakiska säkerhetskällor. Enligt källorna rör det sig om en "bombattack" men vill inte uppge vem som kan ligga bakom.

Åstorp: Polisen rapporterar om rattfylleri

igår 23:01
"Misstänkt rattfylleri på Rv 21.", skriver polisen på sin hemsida.

Då kan bitcoinutbudet halveras

igår 22:46
Det har spekulerats vilt om när den kommer – utbudshalveringen av kryptovalutan bitcoin. Någon gång under veckan har varit riktmärket, en vecka som nu börjar närma sig sitt slut.

Polisen rapporterar om brand, Nacka

igår 22:46
"Bilbrand i Fisksätra.", skriver polisen på sin hemsida.