AMF: Personal reagerade på pengaflytt

Uppgifterna om att anställda på AMF vägrade överföra Elmehagens pengar får stöd i en intern utredning.


– Det stämmer att flera tjänstemän har reagerat tydligt på den här flytten. Den moraliska kompassen har funnits där och anställda har ställt sig frågan om det här verkligen är tillåtet, säger nu AMF:s informationschef till SvD.

Detta efter att Christer Elmehagen förnekat att personalen skulle ha haft invändningar mot den vidlyftiga hanteringen av stora summor pengar.

– Vi pratar nu om ett par stycken tjänstemän inom administrationen som fick till uppgift att genomföra flytten i oktober–november förra året, säger Stina Sandell, informationschef på AMF Pension, till SvD Näringsliv.

Det var i onsdags som SvD Näringsliv skrev att enskilda handläggare hos AMF Pension inte ville flytta Christer Elmehagens 30 miljoner kronor. Kort efter flytten genomfördes ett återtag som drabbade tre miljoner sparare.

På frågan hur det kommer sig att Christer Elmehagen påstår sig inte ha märkt av några reaktioner ger AMF:s informationschef, Stina Sandell, ett dubbeltydigt svar:

–Det är svårt att svara på. Men om Christer Elmehagen säger att ingen sagt ifrån utgår jag från att det stämmer. Det vill säga att ingen har talat direkt med honom. Men reaktionerna har funnits där ändå, det råder ingen som helst tvekan om det, säger Stina Sandell.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!