Resebolag gnuggar händerna

- 13/04/2009, 13:48 -

Klirr i kassan när Westling och Victoria skrider fram till altaret.

Stockholms hotell börjar bli uppbokade den helg då kronprinsessan Victoria och Daniel Westling gifter sig i juni nästa år. Bakom de flesta bokningarna finns resebolag som tror på ett stort intresse för weekendresor till huvudstaden i samband med det kungliga bröllopet.

– Victorias och Daniels bröllop är en jättestor sak. Vi tror att det är många vanliga Svenssons som vill åka upp till Stockholm och titta, säger Johan Sturzenbecker, vd på resegrossisten Res Zander AB i Kalmar.

Res Zander AB har bokat hotellrum för 10-20 bussar, det vill säga upp till 1 000 personer, i Stockholm helgen för bröllopet. Men precis som flera andra resebolag TT har talat med så såg man ingen anledning att vänta tills bröllopsdatumet blev officiellt.

– Vi gjorde våra bokningar samma dag som förlovningen. Det fanns ju mycket som pekade på att det skulle bli den 19 juni. Sedan bröllopsdatumet blev klart har priserna på hotellrum skjutit i höjden, säger Johan Sturzenbecker.

De flesta hotell har hittills främst tagit emot svenska bokningar, men Olivia Dahlström som är bokningschef på hotellkedjan Elite, har även märkt av ett visst intresse från utlandet.

– Det är en del tyska operatörer som bokat upp rum, säger hon.

Var de inbjudna bröllopsgästerna ska bo är oklart. Det är inte ens bestämt hur många gäster det ska bli, enligt Marianne Bonbeck vid hovets informationsavdelning.

– Det vet man inte. Bröllopsplaneringen är precis i sin linda, säger hon.

Skrivet av: