Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Soldater kontaktade på Facebook

Nyheter | 18/04/2009 10:20

Svenska soldater mjölkas på information via facebook.

Svenska soldater i utlandsstyrkan i Afghanistan har blivit kontaktade via nätverket Facebook av någon eller några som tycks ha varit ute efter hemlig information, skriver Dagens Nyheter på nätet.

Mårten Wallén, chef för informationssäkerhetssektionen på den militära underrättelsetjänsten Must, bekräftar uppgifterna. Enligt Wallén har kontakterna kommit stegvis.

– Vid den första kontakten på Facebook har inget alls sagts om utlandstjänsten. Sedan har det gått över till frågor med direkt koppling till tjänsten och uppdraget, säger han till DN.

Vem som legat bakom, eller om det kan handla om en organisation, vet inte Försvarsmakten. Enligt Wallén har ingen soldat bjudit på hemliga uppgifter.

–Vi har sagt att det är naturligt med kommunikation på nätet, men att de bör tänka efter innan de lägger ut bilder och information, säger han.

Skrivet av: