Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Gotland vill bli "barnens ö"

Nyheter | 20/04/2009 16:12

Föräldraupproret: Satsa och gör Gotland till ett paradis för barnfamiljer.

Gotland har riktigt kärv ekonomi just nu. Medan lokalpolitikerna talat om att skära ned på barnomsorgen har i stället Föräldraupproret tänkt i nyskapande banor. I dag kom tipset till politikerna - skapa ett "barnens ö". Den positiva responsen dröjde inte länge.

– Gotland kan aldrig bli ett lågskatteparadis, men vi kan bli ett boendeparadis för barnfamiljer. Det är ett mål som vi har goda förutsättningar för att uppnå, säger Brittis Benzler från vänsterpartiet.

Stefaan De Maecker från miljöpartiet instämde med Benzler men det gjorde också den borgerliga alliansen.

– Vi ska inte ha en barnomsorg som är okej. Vi ska ha den bästa barnomsorgen. Då kan vi marknadsföra oss mot barnfamiljer i Mälardalen, säger Roger Albrecht enligt Eva Klint Langland på Gotlands Allehanda.

Förslaget med visionen om "Gotland - barnens ö 2015" skulle i så fall kunna ligga som grund för att locka till sig barnfamiljer och på så sätt nå målet fram till med 65 000 invånare år 2025.

Skrivet av: