Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Jan E skulle hyra till überbrats

- 15/04/2009, 18:46 -

Jan Emanuel: En borgerlig politiker hade fått ryggdunk.

Robinsonvinnaren och s-politikern Jan Emanuel Johansson har under våren fått namnet "Ocker-Janne" i flera medier. Anledningen är att han försökte hyra ut en villa på Gotland för 35 000 kronor i veckan. På sin blogg har han sagt att han ångrar sig. Men i en intervju med Gotlands tidningar säger han att priset inte var omoraliskt.

– Det sitter en massa "überbrats" och sprutar champagne för lika mycket pengar som jag hade tänkt ta i hyra. Jag hade inte haft dåligt samvete för att hyra ut till dem, säger Jan Emanuel Johansson till GT.

Vidare förklarar Jan Emanuel att händelsen fick alldeles för stora proportioner i medier. Ett exempel var en tidning där hans ockerhistoria nästan fick ett helt uppslag, medan en borgerlig politiker som tjänat 72 miljoner genom att sälja ett företag till en fond som han själv är chef över, bara fick en tiondel av utrymmet i samma tidning. Han syftar på när Mats Odell gjorde sitt miljonklipp.

– Man tycker att jag som hade en fattig uppväxt och är socialdemokrat borde ha upplåtit huset gratis åt hemlösa. En borgerlig politiker hade fått ryggdunkar och kommentarer som "vilken bra affär du gjorde!".

Jan Emanuel säger att huset hade tre bokningar, i prisklassen 10 000 - 25 000 per vecka. Dyrast är Almedalsveckan. Men efter mediedrevet fick han sälja.

Skrivet av: