Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Moderaterna velar om fildelningen

- 11/10/2008, 18:18 -

Partisekreterare Schlingmann vill sätta bilden i internt partibrev.

Inom kort väntas skiv- och filmjättar få möjlighet att agera polis. Nyheter24 har tidigare rapporterat om det kontroversiella lagförslag som nu är ute på remiss hos lagrådet. Det ska göra det möjligt för upphovsrättsinnehavare att begära ut uppgifter om vem som står bakom en viss IP-adress. För att inte göra samma misstag som i FRA-diskussionen väljer nu moderaternas partisekreterare Per Schlingmann att i ett internt brev sätta bilden av förslaget.

I brevet, som har läckt ut på Politikerbloggen, skriver Schlingmann att moderaterna inte vill kriminalisera en hel ungdomsgeneration samtidigt som partiet vill värna upphovsrätten:

"Vi vill värna upphovsrätten men inte heller kriminalisera en hel generation. Vi kommer att lyssna noga på de synpunkter som kommer från lagrådet, men givetvis också på hur regeringens förslag tas emot i samhällsdebatten och i partiet. Detta blir viktiga inspel i det arbete som därefter vidtar med att utforma en proposition från regeringen till riksdagen."

Precis som i FRA-debatten, där integritet står emot säkerhet, är det även i denna fråga två intressen som står emot varandra. Hur regeringen lyckas med att tillgodose dessa i denna fråga återstår att se.

Skrivet av: