Moore hotar svensk fildelningssajt

Hans advokater har gett sig på BTJunkie.


Dokumentärfilmaren Michael Moore lever inte som han lär. I alla fall i ett avseende. När han släppte nya filmen Slacker Uprising var han tydlig med att inte bara filmen skulle vara gratis, utan att han även ville att alla skulle sprida den, skicka den, bränna den och dela med sig av den till alla. Den enda regeln var att detta endast skulle gälla boende i USA och Kanada.

Det var bara en tidsfråga innan hans advokater skulle tvingas gripa in. Användningen av fildelningsklienten Bittorrent försvårade idén att stänga ute icke-amerikaner. Snabbt dök en torrent upp på svenska The Pirate Bay. Nu har advokater som företräder Westside Productions LCC, som äger rättigheterna till filmen, i ett brev från den 25 september krävt att svenska BTJunkie ska ta bort sin torrentlänk. De gjorde dock ett nybörjarmisstag när de skickade brevet istället till EasyDNS, som hanterar BTJunkie:s domän, skriver bloggen TorrentFreak.

EasyDNS är precis som BTJunkie baserade utanför USA, och lyder inte under amerikansk lagstiftning, vilket Moores advokater uppenbarligen inte har koll på. Och EasyDNS har heller ingen makt att kunna ta bort torrenten, även om företaget skulle vilja det.

Se ett klipp från Slacker Uprising nedan.

Skrivet av:

Läs mer från Nyheter24 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt Prenumerera
X

Gillar du artikeln?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få fler artiklar som denna direkt i din inkorg - helt kostnadsfritt.

Välj nyhetsbrev