Nooshi Dadgostar (V) medverkade i Nyheter24:s "24 Frågor".
Nooshi Dadgostar (V) medverkade i Nyheter24:s "24 Frågor". - Foto: Fredrik Sandberg/TT och Tim Aro/TT

Nooshi Dadgostar: Därför ska du rösta på Vänsterpartiet i valet 2022

Varför ska man rösta på Vänsterpartiet i valet 2022? Det svarar partiledaren Nooshi Dadgostar på i Nyheter24:s podcast "24 Frågor".


Inför riksdagsvalet, som äger rum den 11 september, bjöd Nyheter24 in Nooshi Dadgostar till podcasten "24 Frågor". Där fick Vänsterpartiets partiledare bland annat berätta om partiets förslag i fem sakfrågor. 

Här kan du läsa vad Nooshi Dadgostar sade om svensk sjukvård, kriminalitet, skola, klimatförändringar och Sveriges invandrings- och integrationspolitik.

Varför rösta på Vänsterpartiet i valet 2022?

Vid avsnittets slut fick Nooshi Dadgostar chansen att tala till de svenska väljarna: varför ska man rösta på just Vänsterpartiet i valet 2022? V- ledaren svarar:

– Vi vet att Sverige är på väg åt fel håll. Vi har väldigt stora klyftor i Sverige. Vi har stora problem med skolan, med vården och med omsorgen. Vi vill ta tillbaka kontrollen över samhällsutvecklingen, över våra egna liv. Vi kan inte sälja ut allt det som vi äger själva till riskkapitalbolag i utlandet, utan låt oss själva bestämma över oss själva och använda pengarna rätt. 

– Jag kommer därför rösta på Vänsterpartiet. Vi är ett parti som inte kommer lova allt till alla, men vi kommer hålla våra löften. Det sätter vi väldigt högt. Vi är trötta på prat. Vi tror på handling. 

Här kan du lyssna på podcasten "24 Frågor" med Nooshi Dadgostar.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!