Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Sex månader till valet – här är valrörelsens oväntade utspel

- 14/03/2014, 15:14 -
Nyheter24:s Gustav Holmström listar.

Nyheter24:s Gustav Holmström listar.

TT

Med sex månader kvar till valet gissar Nyheter24:s Gustav Holmström om vilka utspel de olika partierna kan tänkas göra – eller inte.

I dag råkar det vara exakt sex månader kvar till riksdagsvalet. Det har fått Nyheter24:s Gustav Holmström att fundera över vilka oortodoxa trick som de olika partierna och politikerna kan tänkas dra till med för att locka väljare. Tämligen fria gissningar, kan väl tilläggas.

Anders Borg fixar frisyren

Det är juli, och alliansen har fortfarande inte lyckats hämta sig i opinionsmätningarna. Nu är goda råd dyra, och Borg satsar på den gamla devisen att "kraften sitter i håret". En svindyr hårtransplantation senare är hästsvansen tillbaka.

– <3, <3, <3, =D, säger Filippa Reinfeldt om finansministerns nya frisyr på sin Instagram.

Det ger ingen skjuts bland väljarna.

Stefan Löfven får inspiration från Italien

Redan i juni förklarar sosseledaren att han har inlett en så kallad "silenzio stampa". För att inte riskera att säga någonting väljer han att helt och hållet skippa att prata med pressen.

– Det funkade för Inter 2008, säger Carin Jämtin innan även hon vägrar svara på frågor.

Trots viss förvirring för väljarna funkar det även nu, Socialdemokraterna tar över makten även om man inte riktigt når upp till målet och får stöd av 32,4 procent av väljarna.

Jimmie Åkesson bortförklarar sig

Under valrörelsen irriteras SD-ledaren av frågor om rasistiska utspel från partikamrater.

– Det är invandrarnas fel, slår han fast.

Ett uttalande som gör succé hos partiets gräsrötter och Sverigedemokraterna går starkt framåt.

Annie Lööf samlar trupperna

I ett försök att ena partiet satsar Lööf på Maramö 2.0 – mitt i centrala Stockholm.

– Vi är ett landsbygdsparti, säger Lööf när hon grillar korv på Stureplan. 

Alla andra alliansledare sjukanmäler sig från träffen och centern får förlita sig till stödröster.

Gustav Fridolin leker sportkommentator

Efter succén med djurgårdshånet får gnagaren Fridolin blodad tand.

Kristdemokraterna är lite som Bajen, de tror att de hör hemma i allsvenskan men spelar i andradivisionen, säger han under en partiledardebatt.

Stödet på Södermalm tvärrasar och Miljöpartiet åker ur riksdagen.

Björklund lanserar militärisk skolreform

Major Jan Björklund tröttnar på vad han kallar för "den syltryggiga inställningen mot det ryska hotet" och kräver ytterligare en skolreform för att få fram fler stridspiloter.

Trots att väljarna ändå är lite oroliga för den ryska björnen så är de trötta på skolreformer, och utspelet misslyckas.

Jonas Sjöstedt jobbar

I ett försök att motarbeta bilden av en ledare som bor på Östermalm återvänder Sjöstedt till industrigolvet för att visa upp sig fotograferna.

Trist nog halkar han till på en oljefläck och sträcker ljumsken. Hånen på twitter låter inte vänta på sig och Lars Beckman förklarar att det är "exakt så det fungerar i Nordkorea".

Svenska folket visar sig dock vara mjukhjärtade och sympatiröstar på en haltande Sjöstedt.

Göran Hägglund värvar

När paniken sprider sig rejält över det svaga stödet i de egna leden tar KD till det tunga artilleriet. Ulf Ekman plockas in som ledarskapskonsult med förklaringen att "han är duktig på att locka med sig folk".

Eftersom att svenska folket dock visar sig ha problem med religiös extremism funkar inte nödropet och Kristdemokraterna hamnar under riksdagsspärren. Göran Hägglund går vidare med TV4:s nya flaggskepp "Sen kväll med Hägglund" – som gör multisuccé.