Måndag 27 Sep
Stockholm

Därför tror vissa att jorden kommer att gå under idag

Montage: En
Montage: En. Foto:

Lever vi i mänsklighetens absoluta slutskede? Ja, menar en kristen predikant. Men varför just idag? Nyheter24 reder ut!

Kommentera (13)
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Lever vi i mänsklighetens slutskede? 

Ja, det gör vi. Åtminstone om man ska tro vissa kristna fundamentalister, som tror att jordens undergång kommer att ske redan nu idag, alltså fredagen den 27 juli 2018. 

Men varför går jorden under idag?

Anledningen till att vissa verkar tro att världen inte kommer att finnas imorgon är den uppmärksammade blodmånen som kommer att synas ikväll (här kan du läsa om hur du lättast ser den). Det i kombination med att den röda planeten Mars kommer att synas tydligare än vanligt gör att en del kristna drar upp sin bibel. 

Så här stor det i Joels bok i Gamla testamentet:

"Och jag skall låta tecken synas på himmelen och på jorden: blod och eld och rökstoder.  Solen skall vändas i mörker och månen i blod förrän herrens dag kommer, den stora och fruktansvärda."

Även Uppenbarelseboken talar om att en blodmåne kommer att vara ett tecken på jordens undergång. 

En som varnar om den kommande domedagen är den amerikanska nätpastorn Paul Begley

– Det finns många profetior här, det är fakta. Vi lever i sluttiden. Blodmånen är definitivt ett profetiskt tecken, har Begley sagt i en predikan, enligt Daily Express.

Paul Begley. Bild: Youtube

Han hävdar också att det faktum att Donald Trump erkänt Jerusalem som Israels huvudstad är ett solkart tecken på att jordens undergång är nära. 

Och när folk har påpekat att det funnits flera blodmånar tidigare och att man inte kan förlita sig på spådomar, svarar Begley så här: 

– Det här är inte spådomar. Joels bok är inte spådomar. Jesus Kristus sysslade inte med spådomar. Gud sysslar inte med spådomar. Nej, det är en profetia. 

Exakt hur jordens undergång ska gå till är inte helt klart, men enligt Bibeln ska de som är utvalda av Gud samlas på berget Sinai och hämtas upp till himmelen. 

Men, självklart finns det inga belägg för att detta stämmer, så bara njut av kvällens häftiga blodmåne, och se fram emot att Paul Begley får lite jobbigt att förklara. 

Inte första gången folk tror att jorden ska gå under

Så länge det funnits människor har det funnits folk som gått runt och sagt att jorden går under när som helst. Alla har haft fel. Här är en lista över 13 gånger folk har sagt att jorden ska gå under. 

Så sent som i september förra året var många övertygade om att jorden skulle gå under, närmare bestämt 23 september.

Däremot menar många seriösa forskare att mänskligheten ligger riktigt pyrt till, men då har det att göra med hot om sjukdomarkärnvapenkrig och klimatförändringar – inte antika texter som ger vaga profetior. 

Men vad säger Nasa om jordens undergång? Det kan du läsa om här!

Tror du jorden går under idag?
Tack för din röst!
Kommentera (13)
Kopiera länk
Dela