McDonalds-kedjan har köpts upp och ska få ett nytt namn.
McDonalds-kedjan har köpts upp och ska få ett nytt namn. - Foto: Leif R Jansson/SCANPIX/AP Photo/TT

Här är de nya namnförslagen för McDonalds i Ryssland

Efter att McDonalds dragit sig ur Ryssland med anledning av kriget har deras 850 restauranger stått tomma. Nu tar en rysk affärsman över – och det här kan den nya kedjan döpas till.


Med anledning av Rysslands invasion av Ukraina har många storföretag valt att stoppa sin verksamhet i landet. Däribland svenska storföretag som Ikea, H&M och Volvo men även amerikanska jättar som snabbmatskedjan McDonalds.

När allt fler företag valde att dra sig ur Ryssland la Vladimir Putins parti “Enad Front” fram ett lagförslag som innebär att de internationella företagen kan tas över av den ryska staten. Lagförslaget skulle gälla så kallade “ovänliga länder” – och både USA samt alla EU-länder klassas som sådana. Läs mer om det här.

Foto: AP Photo/TT

Premiärministern Michail Misjustin meddelade även att Ryssland inte kommer ta hänsyn till patent från de “ovänliga” länderna.

Det här kan den nya kedjan döpas till

McDonalds har haft mer än 850 restauranger i Ryssland och har valt att sälja av dem alla. Köparen är den ryska affärsmannen Alexander Gorov. McDonalds har tidigare meddelat att köparen inte kommer få använda hamburgekedjans logga, namn eller meny.

Nu har de nya namnförslagen på kedjan släppts, rapporterar Reuters. Förslagen är bland andra:  "The Same One", "Just Like That" och "Fun and Tasty".

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Se upp i backen – lavinfara under långfredag

Bolsonaro vill ha tillbaka passet

1 timme sedan
Brasiliens förre president Javier Bolsonaro, som utreds för kupplaner, har bett landets högsta domstol om att tillfälligt få tillbaka sitt beslagtagna pass för att besöka Israel, uppger hans advokat.

Skott mot bostad i Örgryte

3 timmar sedan
En bostad besköts i Örgryte i Göteborg på skärtorsdagskvällen.

Raketer mot Israel efter dödlig attack i Libanon

igår 23:08
Den Hamasallierade shiamilisen Hizbollah har avfyrat raketer med tunga stridsspetsar mot städer i norra Israel – för första gången uttryckligen mot civila mål.

Polisen rapporterar om misshandel, Kristianstad

igår 22:49
"Man misshandlad av ett flertal personer", skriver polisen på sin hemsida.

Kavli vill ta större klimatansvar – ska minska utsläppen: “En tuff resa”

igår 22:30
Livsmedelskoncern Kavli vill ta ett större ansvar för miljön har därför satt upp egna klimatmål. Målen bygger på en noggrann analys av verksamhetens klimatpåverkan.