Minister kallade tysk polis nazistsvin

Ukrainas delegation festade loss på flygplatsen - slog en polis i skrevet.


Ukrainas inrikesminister Yuriy Lutsenko vägrades gå ombord på en flight i Frankfurt förra veckan. Han var lite för berusad. Då surnade han till rejält och kallade en polis för nazistsvin.

Det var den 4 maj som en ukrainsk delegation hindrades från att borda ett plan till Korea, eftersom de var för fulla och högljudda. När den tyska polisen kom för att lugna ner situationen blev den 45-årige Lutsenko och hans mannar rasande och skrek att de skulle döda dem.

– Ni är Hitlers barn, skrek Yuriy Lutsenko till poliserna samtidigt som han fysiskt gjorde motstånd, skriver Moscow Times.

Enligt inrikesministern stämmer inte den tyska rapporteringen. Att de missade flyget berodde på ett "olyckligt missförstånd". Den tyska polisrapporten säger tvärt emot att Lutsenko var "riktigt berusad".

Fyra poliser fick också lindriga skador, varav en hade blåmärken på pungen.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Ekonomens spådom: Då sänks din skatt med flera tusenlappar

Man höll hund och valpar instängda i garage – utan dricksvatten och rena liggplatser

En man i 20-årsåldern höll en tik och hennes valpar instängda i ett garage utan ljusinsläpp. Det saknades även torra, rena liggplatser med bäddmöjligheter och driksvatten i garaget. Nu förbjuds mannen ta hand om djur, oavsett djurslag.

Polisen rapporterar om brand, Smedjebacken

"Polisen biträder räddningstjänsten vid en fullt utvecklad brand i Söderbärke.", skriver polisen på sin hemsida.

Tummar på kraven för att klara Natoinsatsen

P 7 i Skåne står inför en svensk pionjärinsats i Nato när uppåt 600 man ska skickas till Lettland. För att klara det kan det bli nödvändigt att under en period tumma på målet att utbilda fler värnpliktiga.

Polisen rapporterar om misshandel, Västerås

"Tonårspojke slagen i ansiktet utanför skola.", skriver polisen på sin hemsida.

KD vill att fler EU-länder satsar på kärnkraft

1 timme sedan
Kristdemokraterna vill se mer kärnkraft i Europa. En fråga som partiet planerar att driva i EU-valet, enligt ett pressmeddelande.