Tre Isaf-soldater dödade

Tre soldater från den Nato-ledda Isaf-styrkan dödades av en sprängladdning. (TT)


Tre soldater från den Nato-ledda Isaf-styrkan dödades på tisdagen när deras fordon körde på en sprängladdning i östra Afghanistan.

Isaf uppgav inte de dödade soldaternas nationalitet, men de flesta utländska soldaterna i östra Afghanistan är amerikaner. Den svenska styrkan i Afghanistan håller till i norra delen av landet.

Under tisdagen dödades också nio afghanska civila i ett bombdåd mot en minibuss i södra Afghanistan.

Tidigare under dagen angrep och dödade maskerade män en regeringstjänsteman och hans livvakt i den afghanska provinsen Kandahar. Attentatsmännen körde ifatt tjänstemannens bil med motorcykel och sköt honom genom bilfönstret.

Kandahar är ett av talibanernas starkaste fästen men området plågas också av klanfejder, narkotikaligor och annan organiserad brottslighet.

På måndagen dog dessutom en soldat i den USA-ledda koalitionen och flera skadades när en bomb exploderade intill deras fordon.

Talesmän för koalitionen uppger att attacken skedde i de södra delarna av Afghanistan men vill inte uppge offrens nationalitet. Hittills i år har 224 utländska soldater dödats i Afghanistan. Det är redan fem mer än under hela förra året.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Biskop förlåter misstänkt i knivdåd

Explosion i Trelleborg

1 timme sedan
Någon form av explosion har skett vid en lokal i ett bostadsområde i östra Trelleborg, vilket Sydsvenskan var först att rapportera om.

Trelleborg: Polisen rapporterar om detonation

2 timmar sedan
"Flera polispatruller beordrades till Syster Jennys Väg i Trelleborg med anledning av en sprängning/detonation.", skriver polisen på sin hemsida.

Avblåst strejkhot – men kan ändå påverka

2 timmar sedan
Det blir inget av fackförbundet Kommunals varslade strejk på torsdagen – men flera verksamheter kommer ändå att påverkas, rapporterar Sveriges Radio Ekot.

Styrande partiet vinner i Kroatien

2 timmar sedan
Det styrande konservativa partiet HDZ med premiärminister Andrej Plenkovic i spetsen vinner parlamentsvalet i Kroatien.

Explosion i trapphus i Göteborg

3 timmar sedan
En explosion har inträffat i trapphuset i ett flerfamiljshus i centrala Göteborg. Ingen person är skadad och de materiella skadorna beskrivs som små.