Tre Isaf-soldater dödade

- 14/10/2008, 16:21 -

Tre soldater från den Nato-ledda Isaf-styrkan dödades av en sprängladdning. (TT)

Tre soldater från den Nato-ledda Isaf-styrkan dödades på tisdagen när deras fordon körde på en sprängladdning i östra Afghanistan.

Isaf uppgav inte de dödade soldaternas nationalitet, men de flesta utländska soldaterna i östra Afghanistan är amerikaner. Den svenska styrkan i Afghanistan håller till i norra delen av landet.

Under tisdagen dödades också nio afghanska civila i ett bombdåd mot en minibuss i södra Afghanistan.

Tidigare under dagen angrep och dödade maskerade män en regeringstjänsteman och hans livvakt i den afghanska provinsen Kandahar. Attentatsmännen körde ifatt tjänstemannens bil med motorcykel och sköt honom genom bilfönstret.

Kandahar är ett av talibanernas starkaste fästen men området plågas också av klanfejder, narkotikaligor och annan organiserad brottslighet.

På måndagen dog dessutom en soldat i den USA-ledda koalitionen och flera skadades när en bomb exploderade intill deras fordon.

Talesmän för koalitionen uppger att attacken skedde i de södra delarna av Afghanistan men vill inte uppge offrens nationalitet. Hittills i år har 224 utländska soldater dödats i Afghanistan. Det är redan fem mer än under hela förra året.

Skrivet av: