Fredag 19 Aug
Stockholm

"Skärp sanktioner mot Burma"

Utrikesministrar rasar över rättegången mot frihetskämpen Aung San Suu Kyi.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

I dag inleddes rättegången mot Burmas demokratikämpe Aung San Suu Kyi i det ökända Inseinfängelset. 63-åringen ställdes i torsdags till svars efter att ha fått ett mystiskt besök av en man som simmade över en sjö för att nå hennes hem, där hon satt i husarrest.

Nu anser EU:s utrikesrepresentant Javier Solana i Bryssel att EU bör överväga att skärpa sanktionerna mot Burma till följd av rättegången.

– Detta är inte rätt tillfälle att mildra sanktionerna, det är snarast stunden för att skärpa dem, sade han innan ett möte i Bryssel med unionens utrikesministrar, enligt EUbusiness.

Jan Kohout, EU-ordföranden Tjeckiens utrikesminister, menar att EU-länderna är redo att diskutera sanktionerna och en skärpning.

– Vi är beredda att gå vidare, säger Kohout.

Sveriges utrikesminister Carl Bildt sade att förhållandet med landet borde utvecklas och att man i nuläget inte har någon kontakt alls med Burma.

– Vårt förhållande med Burma existerar nästan inte och det gör det komplicerat från den här synvinkeln, men vi måste engagera andra länder i regionen, de som har lättare att påverka, säger Bildt.

Se mer här:

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.