Lördag 3 Dec
Stockholm

Stora heroinbeslag runt Sverige

Inom ett mindre än ett dygn beslagtogs åtta kilo heroin.(TT)

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

I Danmark och Sverige beslagtog polisen och tullen inom ett mindre än ett dygn åtta kilo heroin. Vid den svensk-norska gränsen har över 3,5 kilo av drogen beslagtagits.

I det ena danska fallet hade fyra kilo heroin smugglats från Danmark till Sverige där det påträffades i en kolonistuga. En 55-årig man, bosatt i Köpenhamn, häktades för smugglingen. Mannen nekar till brott.

Vid en husrannsakan hos 55-åringen hittade polisen ett samurajsvärd och en magnumrevolver med ammunition samt ett salongsgevär.

I tisdags kväll togs två män på Kastrup. Den ene av dem hade 4,3 kilo heroin fastsatt på kroppen. De kom med ett flygplan från Pakistan. Liksom den 55-årige mannen blev de häktade i 27 dagar, varav 13 i isolering.

Dagen innan stoppades en 19-årig rumän av norska tullare vid Svinesund. Han satt på en buss från Malmö och greps efter att 920 gram heroin hittats gömda i hans extra tjocka skosulor.

När ett tåg från Sverige till Norge kontrollerades för drygt två veckor sedan haffades en annan rumän, 22 år gammal, med 2,7 kilo heroin gömda i ryggsäcken.

Vi har gjort liknande beslag tidigare, men det är inte så ofta vi gör så stora heroinbeslag på tåget, säger Wenche Fredriksen vid Østfolds gränskontroll till NRK.

Kurirerna tar stora risker för relativt små pengar - 19-åringen har uppgett att han utlovats 2 000 euro (20 000 svenska kronor) för att frakta knarket, som beroende på styrka kan vara värt sjusiffriga belopp per kilo, till Oslo.

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Nästa artikel
Pakistan i krig
Senaste nytt

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.