Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Miljonär dödsdömd för popstjärnemord

Nyheter | 21/05/2009 14:47

Inflytelserik finansman och politiker dömd för mord på libanesisk popstjärna.

Den inflytelserike egyptiske finansmannen och politikern Hisham Talaat Mustafa dömdes på torsdagen till döden för mordet i fjol på den libanesiska popstjärnan Suzanne Tamim.

Även den före detta polismannen Mohsen al-Sukkari dömdes till döden för dådet. Domaren i Kairo förklarade att de båda dömts till hängning för att ha beställt respektive genomfört det brutala mordet på sångerskan.

Den 30-åriga Tamim hittades knivmördad i sin lyxvåning i Dubai i juli förra året.

Tiotals miljarder

Sångerskan blev berömd efter en talangtävling i Libanon 1996, men blev efter hand känd också för sitt stormiga privatliv. Den 49-årige affärsmannen Mustafa har varit en framstående medlem av president Hosni Mubaraks Nationaldemokratiska parti och ledamot i shurarådet, det egyptiska parlamentets överhus.

Hans byggkoncern Talaat Mustafa Group är värt flera tiotals miljarder kronor. Fallet har väckt enorm uppmärksamhet i Egypten och stora delar av övriga Mellanöstern, och efter att torsdagens dom förkunnats rapporteras kaos ha utbrutit i rättssalen.

Innan domen vinner laga kraft ska den bekräftas av en islamisk rättslärd, en mufti. De dömda har också rätt att överklaga domen.

Greps i september

Enligt domslutet beställde Mustafa mordet av Mohsen al-Sukkari på Tamim för motsvarande drygt 15 miljoner kronor efter att hon gjort slut med affärsmannen och gift sig med en irakisk kickboxar-mästare.

Den förre detta polismannen ska ha följt sångerskan till den gemensamma lägenhet hon och Mustafa hade i Dubai och knivdödat henne i samband med att hon öppnade ytterdörren.

Redan i augusti avslöjade den egyptiska dagstidningen al-Dustur att en framstående egyptier var inblandad i mordet på Tamim, och i september greps Hisham Talaat Mustafa.

Skrivet av: