Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Miljonär dödsdömd för popstjärnemord

- 21/05/2009, 14:47 -

Inflytelserik finansman och politiker dömd för mord på libanesisk popstjärna.

Den inflytelserike egyptiske finansmannen och politikern Hisham Talaat Mustafa dömdes på torsdagen till döden för mordet i fjol på den libanesiska popstjärnan Suzanne Tamim.

Även den före detta polismannen Mohsen al-Sukkari dömdes till döden för dådet. Domaren i Kairo förklarade att de båda dömts till hängning för att ha beställt respektive genomfört det brutala mordet på sångerskan.

Den 30-åriga Tamim hittades knivmördad i sin lyxvåning i Dubai i juli förra året.

Tiotals miljarder

Sångerskan blev berömd efter en talangtävling i Libanon 1996, men blev efter hand känd också för sitt stormiga privatliv. Den 49-årige affärsmannen Mustafa har varit en framstående medlem av president Hosni Mubaraks Nationaldemokratiska parti och ledamot i shurarådet, det egyptiska parlamentets överhus.

Hans byggkoncern Talaat Mustafa Group är värt flera tiotals miljarder kronor. Fallet har väckt enorm uppmärksamhet i Egypten och stora delar av övriga Mellanöstern, och efter att torsdagens dom förkunnats rapporteras kaos ha utbrutit i rättssalen.

Innan domen vinner laga kraft ska den bekräftas av en islamisk rättslärd, en mufti. De dömda har också rätt att överklaga domen.

Greps i september

Enligt domslutet beställde Mustafa mordet av Mohsen al-Sukkari på Tamim för motsvarande drygt 15 miljoner kronor efter att hon gjort slut med affärsmannen och gift sig med en irakisk kickboxar-mästare.

Den förre detta polismannen ska ha följt sångerskan till den gemensamma lägenhet hon och Mustafa hade i Dubai och knivdödat henne i samband med att hon öppnade ytterdörren.

Redan i augusti avslöjade den egyptiska dagstidningen al-Dustur att en framstående egyptier var inblandad i mordet på Tamim, och i september greps Hisham Talaat Mustafa.

Skrivet av: