Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Ingen kontakt med dyk-ö efter skalv

Nyheter | 28/05/2009 13:43

Kontakten verkar bruten med turist- och dykön Roatán norr om Honduras kust.

Kontakten verkar bruten med turist- och dykön Roatán norr om Honduras kust, sedan ett jordskalv med magnituden 7,1 skakat området.

Röda korset i det centralamerikanska landet meddelar att inga större skador rapporteras från fastlandet, men att man någon timme efter skalvet ännu inte lyckats få någon kontakt med Roatán.

Minst ett dödsfall har rapporterats på fastlandet, enligt honduransk radio. Den person som dödades befann sig i staden La Lima norr om Honduras huvudstad Tegucigalpa. Ytterligare en person skadades när ett hus raserades i samma stad.

Även i grannlandet Belize uppges skalvet ha orsakat panik, och så långt bort som i Guatemala City - på andra sidan Centralamerika - kändes skakningarna i marken.

Roatán ligger ungefär mitt emellan Honduras nordkust och skalvets epicentrum, som var drygt tio landmil norrut från fastlandet.

Roatán och den mindre grannön Utila beskrivs som paradisdestinationer för turister. "Roatán- och Utila-öarna är båda två väl utvecklade och populära destinationer bland resenärer och speciellt sportdykare", skriver till exempel Kilroy Travels på sin svenska webbplats.

Skrivet av: