Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Pilot såg "eldfläckar" på havet

Nyheter | 02/06/2009 06:26

Piloten såg orangea fläckar på havet vid tiden för planets försvinnande.

Militärflygplan och fartyg fortsätter det fruktlösa sökandet efter Air France-planet som försvann spårlöst i går kväll. Ombord fanns 228 personer. Tre av dem tros vara svenskar. Nu uppger en talesman för Air Force att en pilot i området sett vad han trodde var eld på havet vid tiden för planets försvinnande.

– Det finns uppgifter om att en pilot från ett TAM-flygplan såg flera orangea fläckar på havet där planet försvann. Efter att ha anlänt till Brasilien fick piloten reda på att planet hade försvunnit och sade att han trodde fläckarna var eld, säger talesmannen, enligt Sky News.

En talesman från Air France säger att försvinnandet förmodligen beror på att flera av planets funktioner slutat fungera.

– Det är förmodligen en kombination av olika omständigheter som kan ha lett till en krasch, uppger Air France-talesmannen till Sky News.

Skrivet av: