Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Pakistansk terrormisstänkt frigiven

Nyheter | 02/06/2009 09:22

En pakistansk domstol har frigett mannen som tros ligga bakom Bombaydåden.

En pakistansk domstol beslöt på tisdagen att frige chefen för den så kallade välgörenhetsorganisation som allmänt betraktas ligga bakom terrorattackerna i Bombay i Indien förra året.

En grupp på tre domare från domstolen i den östliga staden Lahore i Pakistan förklarade att kvarhållandet av Hafiz Mohammad Said, som är ledare för den islamistiska välgörenhetsorganisationen Jamaat-ud-Dawa, strider mot lagen och att han plus ytterligare två häktade ska försättas på fri fot.

Domstolen har konstaterat att häktningen av Hafiz Mohammad Said är ett brott mot konstitutionen och mot lagen, sade hans försvarsadvokat A K Dogar till medier utanför domstolen.

Sammanlagt över 170 människor miste livet i terrorattackerna mot bland annat två lyxhotell i Bombay i november förra året.

Kort därpå greps i Pakistan tiotals medlemmar i Jamaat-ud-Dawa. Organisationen har bland annat anklagats för att vara en front för terrorgruppen Lashkar-e-Toiba.

Gripandena ledde till stora protester hos flera pakistanier, inte minst i Lahore där organisationen har sitt säte.

Skrivet av: