Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

bin Ladin till angrepp mot Obama

Nyheter | 03/06/2009 17:04

Nu kommer ett nytt hotfullt utfall från al-Qaidaledaren Usama bin Ladin.

När Barack Obama landade i Mellanöstern på onsdagen för att plåstra om USA:s relation till den muslimska världen fick han ett oönskat välkomnande: ett hotfullt utfall från al-Qaidaledaren Usama bin Ladin.

På ett ljudband som sändes av tv-kanalen al-Jazira sade den svårfångade terrorledaren att president Obama följer i föregångaren George W Bushs fotspår.

–Obama och hans regering sår nya frön till hat och hämnd mot USA, sade bin Ladin.

Obama, vars far var muslim och som själv levde i det muslimska Indonesien som barn, avvisade extremisterna i en intervju före avresan.

– I islamiska länder finns det nu en insikt att extremismens väg inte kommer att ge folk ett bättre liv, sade Obama till NBC News.

På flygplatsen i Saudiarabiens huvudstad Riyad möttes Obama av kung Abdullah. De två åkte till kungens residens fär samtal om Mellanösternkonflikten, Iranfrågan och olja.

På torsdagen reser han vidare till Kairo för att hålla ett hett emotsett tal till världens muslimer.

Obamas mål är att reparera USA:s anseende i den muslimska världen, nedsvärtat av Bushs krig i Irak och Afghanistan och behandlingen av terrormisstänkta fångar.

Men i NBC-intervjun försökte Obama sänka förväntningarna på talet.

– Trots allt kommer inte ett enda tal att förvandla (...) relationen mellan islam och västvärlden.

Skrivet av: