Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Obama lyfte känsliga frågor

Nyheter | 04/06/2009 14:34

USA:s president Barack Obama adresserade den muslimska världen från Egypten.

KAIRO. USA:s president Barack Obama höll sitt emotsedda maratontal och den muslimska världen lyssnade. I en tid av spänning och nystart valde Obama att koncentrera sig på Afghanistan, Mellanöstern och kvinnors villkor.

– Det finns så mycket rädsla, så mycket misstro som har skapats. Extremister har utnyttjat detta. Denna cykel av misstro måste brytas. Våra världar är inte motsatta, de överlappar varandra, sa Barack Obama, enligt CNN.

– Förändring kan inte ske över en natt. Jag vet att många har sett fram emot det här talet, men ett tal kan inte ensamt överbrygga spänningarna.

Folkhavet jublade när Obama citerade ur Koranen i talet vid Kairos universitet. Han passade på att framhäva sig själv som ett exempel på hur integrerad världen är.

– Vi vill inte ha våra trupper i Afghanistan, det är ångestfyllt för USA att förlora våra medborgare i Afghanistan. Vi skulle ta hem våra soldater om vi kunde slå oss till ro med att extremister inte fanns. Men det är ännu inte fallet, sa Obama, enligt CNN.

Skrivet av: