Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Bomb mot pakistansk moské

Nyheter | 05/06/2009 12:47

Omkring 40 personer har dödats i ett bombdåd.

Omkring 40 personer har dödats i ett bombdåd i en moské i nordvästra Pakistan, uppger lokala källor för Reuters.

Explosionen inträffade i byn Dir Bala i distriktet Övre Dir, som gränsar till området där Pakistans armé kämpar mot talibanrebeller.

Tidigare i dag lämnade en ny våg av flyende civila sina hem i nordvästra delen av Swatdalen i Pakistan. Militären som bekämpar talibanrebeller i området hävde utegångsförbudet tillfälligt och utfärdade evakueringsorder.

Arméns helikoptrar släppte flygblad över byar utanför Swats största stad Mingora, som återtogs från talibanerna för en vecka sedan enligt militären. Armén tror att rebeller som flytt från Mingora nu gömmer sig i byarna.

Hur många civila som flydde på fredagen var oklart. Bussar skulle sättas in för att föra folk utan egna fordon till uppsamlingsläger, dit en del av de omkring två miljoner människor som flytt våldet har tagit sig.

Vågen av internflyktingar från Swat har kallats den största folkvandringen i Pakistans historia sedan självständigheten 1947.

Armén inledde sin offensiv sedan talibanerna fortsatte avancera, trots att regeringen låtit dem införa islamiska sharialagar i Swat.

Skrivet av: