24 kroppar hittade efter flygkrasch

Minst 24 omkomna har hittats efter Air France-kraschen.


De brasiliansk-franska grupperna som söker i Atlanten sedan en vecka efter det saknade Air France-flygplanet har funnit minst 24 omkomna, uppger myndigheter i Brasilien. Den brasilianska marinen bärgade flygplanets stjärtfena på måndagen. Fyndet väcker ökat hopp om att hitta den svarta lådan, det vill säga den inpelningsutrustning som ska ha spara personalens samtal ombord och data om flygningen, eftersom denna utrustning fanns i planets bakre del. Inspelningarna skulle kunna skingra mystiken runt planets försvinnande. I nuläget finns det nämligen flera olika teorier om vad som egentligen hänt planet.

Fynden från planet förs till den brasilianska ögruppen Fernando de Noronha. Där omhändertas också de omkomnas kvarlevor. I nuläget arbetar man med att försöka identifiera 16 av de först funna omkomna. Kropparna försvaras i kylkontainrar i väntan på vidaretransport.

228 människor var ombord på planet när det försvann under dunkla omständigheter den första juni. Hittills har ingen överlevande återfunnits från kraschen.

En fransk ubåt väntas anlända till området på onsdagen för att bistå i sökandet.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Ödesstund för Ukrainapaketet – och talmannen

Nytt vulkanutbrott i Indonesien

Vulkanen Raung i Indonesiens norra övärld spyr återigen aska mot skyn. På fredagen har en 400 meter hög rökpelare uppmätts av landets myndigheter.

Stormen kring Kinberg Batra - detta har hänt

Kompisrekryteringar och rymdfakturor. Förra året tillträdde den tidigare Moderatledaren Anna Kinberg Batra som landshövding i Stockholm. Nu stormar det rejält kring henne.

Då sänks skatten för en miljon svenskar – är du en av dem?

Det senaste året har inte inneburit några stora sänkningar av skatter för de svenska hushållen. Istället har man trängts av höga räntor, dyrare varor och faktiskt flera skattehöjningar. Américo Fernández är privatekonom på storbanken SEB och spår sänkningar av flera skatter i höst. – Sverige har starka finansiella muskler, säger han till Nyheter24.

Man höll hund och valpar instängda i garage – utan dricksvatten och rena liggplatser

En man i 20-årsåldern höll en tik och hennes valpar instängda i ett garage utan ljusinsläpp. Det saknades även torra, rena liggplatser med bäddmöjligheter och driksvatten i garaget. Nu förbjuds mannen ta hand om djur, oavsett djurslag.

Polisen rapporterar om brand, Smedjebacken

"Polisen biträder räddningstjänsten vid en fullt utvecklad brand i Söderbärke.", skriver polisen på sin hemsida.