Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

24 kroppar hittade efter flygkrasch

Nyheter | 09/06/2009 06:54

Minst 24 omkomna har hittats efter Air France-kraschen.

De brasiliansk-franska grupperna som söker i Atlanten sedan en vecka efter det saknade Air France-flygplanet har funnit minst 24 omkomna, uppger myndigheter i Brasilien. Den brasilianska marinen bärgade flygplanets stjärtfena på måndagen. Fyndet väcker ökat hopp om att hitta den svarta lådan, det vill säga den inpelningsutrustning som ska ha spara personalens samtal ombord och data om flygningen, eftersom denna utrustning fanns i planets bakre del. Inspelningarna skulle kunna skingra mystiken runt planets försvinnande. I nuläget finns det nämligen flera olika teorier om vad som egentligen hänt planet.

Fynden från planet förs till den brasilianska ögruppen Fernando de Noronha. Där omhändertas också de omkomnas kvarlevor. I nuläget arbetar man med att försöka identifiera 16 av de först funna omkomna. Kropparna försvaras i kylkontainrar i väntan på vidaretransport.

228 människor var ombord på planet när det försvann under dunkla omständigheter den första juni. Hittills har ingen överlevande återfunnits från kraschen.

En fransk ubåt väntas anlända till området på onsdagen för att bistå i sökandet.

Skrivet av: