Söndag 14 Aug
Stockholm

Kroppar hittade efter flygtragedin

Ett sökteam har hittat lik och vrakdelar i Atlanten.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Flera döda kroppar och vrakdelar har hittats i Atlanten av det brasilianska flygvapnet, uppger Reuters.

– I morse klockan 8.14 (13.14 svensk tid) kunde vi bekräfta att vrakdelar och kroppar från Air France-planet har bärgats ur havet, säger överste Jorge Amaral till medier i Recife i nordöstra Brasilien.

Biljett till planet

Amaral ville inte ge ytterligare detaljer, men brasilianska medier uppger att det handlar om resterna av två män, samt bland annat ett numrerat säte och till och med en biljett som visar att det handlar om just Air France flight AF447 Rio de Janeiro-Paris.

Air France-planet hade 228 människor ombord när det störtade i Atlanten, fyra timmar efter att det startat från Rio de Janeiro i Brasilien på väg mot Paris, Frankrike.

24 felmeddelanden

Planet ska ha skickat ut 24 felmeddelanden innan det störtade och i dag framkom att det kan ha varit problem med delar av instrumenten på planet som uppges ha varit trasiga.

Ett stort antal fartyg och plan har under flera dagar sökt efter vrakrester från det försvunna planet. I dag försökte utredarna att begränsa det hundratals kvadratkilometer stora sökområdet genom att räkna ut höjd och fart för planet då det försvann, vilket nu verkar ha gett resultat.

Terrordåd?

I takt med att dagarna går har också spekulationerna ökat om att det kanske inte var någon olycka. Arslanian vågade på lördagen inte utesluta ett terrordåd.

– Det vore verkligen förbluffande, men därmed inte sagt att det är 100 procent omöjligt.

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.