Fransk militär stängde torrentsajt

Snowtigers stormad av polis och antipiratgrupper. Flera gripna och servrar beslagtagna.


Den franska militären har efter en stor insats stängt ner Frankrikes kanske största Bit Torrent-tracker, Snowtigers, med 250 000 användare. Tillsammans med antipiratgrupper grep polisen tio anställda och beslagtog mer än 20 servrar efter att militären röjt administratörernas position.

En representant från antipiratorganisationen ALPA medger att den hade "jobbat väldigt nära militären" för att hitta torrentsajtens servrar, enligt TorrentFreak.

För första gången har militära medel använts för att tygla nöjesindustrin. Och det verkar som att den franska staten har använt militären för att samla in information för att kunna stänga ned Snowtigers.

Enligt uppgift ska ALPA:s vd Frédéric Delacroix ha övertygat militären att Snowtigers var en kriminell organisation och därför kunde militären sätta in spaningsinsatser för att komma åt servrarna, skriver TorrentFreak.

Personer som har donerat pengar till Snowtigers riskerar att involveras i den pågående polisutredningen. Delacroix menar att alla som har donerat pengar kan bli kallade till förhör. Polisen och antipiratgrupperna har fokuserat på de påstådda vinsterna som Snowtigers ska ha gjort på verksamheten, och som de menar i stället borde ha gått till upphovsrättsinnehavare.

–Sajten har genererat flera hundratusentals euro, sa Delacroix.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!