Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Colin Powell kan stödja Obama

- 19/10/2008, 09:12 -

Den gamle generalen och republikanen Colin Powell kan backa Barack Obama.

Colin Powell ansågs för inte så länge sedan bli en idealisk vicepresidentkandidat åt republikanen John McCain. Nu spekuleras det i om han möjligen kommer att uttala sitt stöd för demokraten Barack Obama. Och detta enligt republikanska källor.

Enligt nyhetssajten Politico omges Powells annonserade medverkan i söndagens avsnitt av NBC:s "Meet the Press" av mystik. Ingen vet exakt vad han förväntas tillkännage.

Powells höga trovärdighet i säkerhets- och försvarspolitik kan få väljare, som svävar i osäkerhet om huruvida Obama är redo att bli överbefälhavare, att svänga över till Obamas fördel. Om Powell stöder Obama blir det också väldigt svårt för John McCain att slå på stora trumman för sin överlägsenhet i säkerhetspolitiken.

Powell, som i dag är 71 år gammal, har varit i tjänst hos de tre senaste republikanska presidenterna. Men jobbade också för Bill Clinton. Han har varit George W Bushs utrikesminister, men avgick efter Irakkriget. Besviken på Bushadministrationen.

McCains rådgivare tycks frukta det värsta av Powells framträdande i NBC:s "Meet the Press".

- Det kommer få mycket uppmärksamhet och kommer förstås vara pinsamt för McCain, säger en centralt placerad källa i McCainlägret till Politico.

- Det kommer i ett läge när vi behöver skapa momentum - och det skapar momentum mot oss.

Skrivet av: