Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

McCain snärjer Obama med propagandasamtal

- 19/10/2008, 11:13 -

Automatiska samtal skickas ut från republikanerna till väljarna i syfte att smutskasta demokraternas ledare Barack Obama.

Ju närmare det amerikanska valet man kommer, desto smutsigare blir de politiska strategierna. Amerikanska väljare runtom får ta emot automatiska telefonsamtal så kallade "robo calls" med politiska meddelanden från republikanerna. Republikanerna för en massiv kampanj, värd 70 miljoner dollar, för att samla in väljarröster och peta ner demokraternas presidentkandidat Barack Obama från toppen. Nu väcks protester från både demokrater och republikaner mot propagandasamtalen.

Kampanjen riktas i första hand till de stater som republikanerna ser en chans att vinna röster i delstater som Virginia, Maine och North Carolina.

McCain och republikanerna får kritik för de så kallade robotsamtalen som använts för att smutskasta demokraternas ledare Barack Obama. I samtalet anklagas Barack bland annat för att ha samröre med så kallade terrorister och vara skyldig många amerikaners död.

– Den här typen av taktik har ingenting att göra med politiken i Maine. Vi kräver att McCain stoppar dessa samtal omedelbart, sa Kevin Kelley, talesman för republikanernas senator i Maine, Susan Collins, enligt Miami Herald.

Republikanerna erkänner och försvarar de automatiska samtalen och menar att de är berättigade. Republikanerna har grävt fram en person från det förflutna för att dra ner Barack Obamas namn i smutsen. Den så kallade radikalen och fredsaktivisten Bill Ayers anklagas för att vara "terrorist" och sammankopplas med bombningar mot Pentagon för 35 år sedan, uppgifter som inte är bekräftade.

Barack Obama har fördömt Bill Ayers radikala företagande och förklarade att Ayers inte har något att göra med demokraterna, skriver Miami Herald.

Nu återstår att se hur valkampanjen utvecklar sig fram till valet den 4 november.

Lyssna på det automatiska samtalet:

Se inslag om samtalen via CNN:

Skrivet av: