Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Obama i massmöte - drog 100 000

- 19/10/2008, 04:45 -

Nytt rekord slogs i St Louis i röda Missouri.

Demokraternas presidentkandidat Barack Obama har slagit rekord. Aldrig någonsin har han dragit så många som 100 000 åhörare till ett event. Uppsamlingen gjordes under lördagen vid Gateway Arch i St Louis i Missouri. Folket hade kommit dit under den soliga eftermiddagen för att höra Obama tala om skatter och attackera republikanerna på finansområdet.

Visserligen behöver inte stora lyssnarskaror av denna dignitet betyda särskilt mycket på valdagen. Men att Obama lyckades dra sin största publik någonsin i en typisk republikansk delstat, som bara för några veckor sedan såg körd ut, kan visa på en förändring i elektorslandskapet, skriver Wall Street Journals Washington Wire.

För några månader sedan visade opinionsmätningar att Obama låg så mycket som tio procentenheter bakom republikanernas presidentkandidat John McCain i Missouri. Men det har nu förändrats. För att maximera effekterna av massmötet har Obama-kampanjen bestämt sig för att skicka ut tusentals frivilliga dörrknackare i delstaten.

Skrivet av: