Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Colin Powell väljer Obama

- 19/10/2008, 02:41 -

Ett stöduttalande sägs komma när som helst.

Om allt går som det ska kommer förre försvarsministern Colin Powell att snart gå ut och offentliggöra sitt stöd till Barack Obama. Powell har tidigare funderat på att göra det, men innan har han velat bilda sig en uppfattning genom att följa debatterna mellan presidentkandidaterna McCain och Obama. Ett stöd för Obama skulle då bli sista spiken i kistan för McCain-kampanjen.

Flera källor menar att det inte är något tvivel om att Powell kommer att välja Obama. Ett stöd från hans sida skulle skapa spinn i tidningarna i de kommande dagarna, där Palins talskrivare exempelvis skulle få svårt att kontra med något bättre, skriver The Huffington Post.

Powell kan dock inte anklagas för de vikande opinionssiffrorna för McCain/Palin. Enligt en färsk mätning från The New York Times ligger duon efter Obama/Biden med hela fjorton procentenheter.

Skrivet av: