På dödsbädden: "Jag dödade inte McCann"

Cancersjuke pedofilen Raymond Hewlett avfärdar koppling till försvunne Madeleine McCann.


Den kände pedofilen Raymond Hewlett, 64, kämpar för sitt liv på ett sjukhus och är döende i lungcancer. När han bara väntas leva några veckor till och är misstänkt för att vara inblandad i Madeleine McCanns försvinnande försöker han svära sig fri.

– Det är tydligt varför de är intresserade av mig. Men de kan tro vad de vill. Jag dödade inte McCannflickan. Det är sanningen och den kommer aldrig att ändras, säger Raymond Hewlett till The Sunday Mirror.

Sedan Madeleine McCann försvann i maj 2007 från semesteranläggningen Praia da Luz i Portugal. Ännu har ingen åtalats för händelsen och fokus har varit på Hewlett, som vid den tiden bodde i Tavira, mellan Faro och den spanska gränsen. Tidigare har han gått med på att lämna ett DNA-prov.

På en fantombild som har läckt ut medger Hewlett att han påminner om personen som misstänks ha kidnappat McCann, men att han har alibi för kvällen då hon försvann.

– Jag har ett alibi, men varför ska jag berätta om det. Jag har inget med flickans försvinnande att göra, säger han till The Sunday Mirror.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Sedlar och vapen runt död man – Israel anklagas

Folklistan kuppar in sig i kommun

Jan Emanuels och Sara Skyttedals nya parti Folklistan tar sig in i kommunfullmäktige i Åtvidaberg, rapporterar Corren.

Tågbolag pausar all trafik i Sverige

Flixtrain pausar all tågtrafik i Sverige. Anledningen är ökad efterfrågan i Tyskland, uppger bolaget på sin sajt.

För första gången på flera år: Svenska onlineköp ökar

Det har varit en tuff period för svenska konsumenter. Men nu ökar köpviljan för första gången sedan 2021. I alla fall på nätet, där branschorganisationen Svensk Handel visar på stigande försäljningssiffror online.

Sverige skickar styrka till Röda havet

Försvarsmakten kommer att skicka en styrka på upp till 25 personer till Röda havet, efter ett regeringsbeslut i dag, uppger Aftonbladet.

Polisen rapporterar om misshandel, Malmö

"Man gripen, Malmö.", skriver polisen på sin hemsida.