Femton döda i irakiska dåd

- 22/06/2009, 12:46 -

Femton människor dödades och 63 skadades.

Femton människor dödades och 63 skadades i en rad attacker runt om i Irak på måndagen, enligt myndighetskällor.

I huvudstaden Bagdad dödades tre studenter när en bomb sprängde deras minibuss i det shiadominerade området Sadrstaden. Ytterligare tolv studenter och bilens förare skadades i explosionen, som inträffade under morgonrusningen. I området Karrada dödades fem personer och 20 skadades, enligt sjukhuskällor.

En kvinna och ett barn på fyra år fanns bland de tre personer som miste livet i ett sprängdåd på en marknad i nordöstra Bagdad.

I den oroliga provinsen Diyala dödades tre soldater när deras fordon sprängdes av en bomb vid vägkanten öster om provinshuvudstaden Baquba, uppger militären. I samma provins sköts en al-Qaidamedlem, som nyligen frigivits av den amerikanska militären, enligt en militärkälla.

Våldsamheterna har ökat inför USA:s planerade truppreträtt från krutdurken Mosul om drygt en vecka. I helgen dödades över 70 människor och över 200 skadades i ett sprängdåd i staden Taza Kharmatu utanför Kirkuk. Terrornätverket al-Qaida misstänks ligga bakom attacken i staden där turkmenska shiiter är i majoritet.

Skrivet av: