"Färre" civila dödsoffer

USA:s försvarsminister vill skära ner på dödade barn.


USA:s försvarsminister Robert Gates är i Afghanistan för att träffa presidenten – Hamid Karzai.

– Du har mitt ord på att vi kommer göra allt som står i vår makt för att förgöra vår gemensamma fiende samtidigt som vi skall skydda Afghanistans befolkning, sa han till president Karzai.

Tidigare den här månaden fick USA ”skämmas” - enligt BBC – då det kom fram videobevis på att militären råkat orsaka en massa civila dödsoffer i sin kamp mot extremister. Dödsfallen har upprört Afghanistans befolkning.

– Jag beklagar uppriktigt och känner stor ånger över den förlust av civila liv som skett till följd av militäralliansens bombningar, sa Robert Gates.

Fattas bara annat.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Fler sprängningar riktas mot privatbostäder

Nordea: Trycket på hushållen lättar

Storbanken Nordeas ekonomer konstaterar att det pågår en normalisering av inflationen, vilket väntas få centralbanken att sänka räntor.

Tidsfrist löpte ut – universitetsprotest fortgår

USA:s studentprotester mot Israels krigföring i Gaza fortsätter – och växer. Universiteten brottas med balansgången mellan vissa studenters yttrandefrihet och andras säkerhet – och mäktiga givares intressen.

Sju gripna i antiterrorräder efter kyrkdåd

I stora antiterrorräder i Australien har sju personer gripits. De misstänkta har kopplingar till en tonåring som i förra veckan knivhögg en assyrisk biskop.

SCB: Fler kvinnor och unga arbetslösa

1 timme sedan
Arbetslösheten fortsätter att öka medan andelen sysselsatta ligger ganska stabilt, enligt nya siffror från Statistiska centralbyrån (SCB)

SBAB fortsätter sänka boräntor

1 timme sedan
SBAB fortsätter sänka sina korta boräntor – tremånadersräntan är nu under 5 procent. De korta räntorna har ju börjat sikta in sig på att Riksbanken snart kommer att sänka sin styrränta, säger Lars Lindmark på SBAB.