Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Obama avbryter kampanjen

- 21/10/2008, 12:21 -

Barack Obama lämnar valkampanjen för att besöka sin sjuka mormor på Hawaii.

Obama tar sig tid för sina nära och kära om än mitt i den stormiga valkampanjen. Presidentkandidatens 85-åriga mormor Madelyn Dunham är allvarligt sjuk. Obama har avbrutit valkampanjen för att hälsa på henne i två dagar på Hawaii.

– Obamas mormor har alltid varit den viktigaste personen i hans liv, säger Robert Gibbs vid Obama aide, enligt BBC.

Mormodern var en mycket viktigt person under Barack Obamas uppväxt och presidentkandidaten har givit henne plats flera politiska tal. Madelyn Dunham uppges nu vara mycket sjuk och med ett flyg till Honolulu lämnade Obama valkampanjen för ett par dagar.

Det är bara två veckor kvar till valet och varje dag innebär viktigt valarbete för kandidaterna. Presidentfrun Michelle tar nu över arbetet i delstaten Ohio medan presidentkandidad Obama är bortrest.

Demokraterna leder valkampanjen enligt de senaste opinionsundersökningarna, men det är inte avgjort än. De politiska kärnfrågorna ska nu stötas och blötas innan det amerikanska presidentvalet avgörs den 4 november, rapporterar BBC.

Skrivet av: