Fredag 19 Aug
Stockholm

"Terrorister kommer testa Obama"

McCain: Mig vågar de inte sig på.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

NEW HAMPSHIRE, USA. Presidentkandidat John McCain är vår tids pojke med guldbyxor. Men i stället för tiosedlar har han en aldrig sinande brunn av välriktade argument om varför Obama inte ska bli USA:s nästa president. Senast handlar det om Barack Obamas utrikespolitik.

– Obamas utrikespolitiska ståndpunkter kan uppmuntra amerikanska fiender att testa landet under det tidiga skedet av det nya presidentskapet. I alla fall om det är Obama som får makten, sa McCain i går i ett uttalande.

McCain ligger enligt de senaste opinionsmätningarna efter Obama. Men McCain vet att han bedöms ha många gånger bättre erfarenhet i utrikespolitiska frågor. För att locka till sig några av de ännu osäkra väljarna kommenterade han i går Obamas felbedömningar.

– Han hade fel när det gällde truppförstärkningarna till Irak. Han hade fel när han sa att Georgia skulle lägga band på sig. Fel när han sa att han skulle sitta ner vid ett bord med Ahmadinejad, Chavez och båda Kastro-bröderna. Därför förstår jag varför det amerikanska folket är oroliga när det gäller Obama, sa McCain i The Situation Room.

Men om han själv får makten vet han med sig att terroristerna kommer att hålla sig borta.

–De vet att jag har blivit testad, många gånger, sa McCain till programledaren i The Situation Room, skriver CNN.

Se hela intervjun

Del 1

Del 2

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.