"Terrorister kommer testa Obama"

McCain: Mig vågar de inte sig på.


NEW HAMPSHIRE, USA. Presidentkandidat John McCain är vår tids pojke med guldbyxor. Men i stället för tiosedlar har han en aldrig sinande brunn av välriktade argument om varför Obama inte ska bli USA:s nästa president. Senast handlar det om Barack Obamas utrikespolitik.

– Obamas utrikespolitiska ståndpunkter kan uppmuntra amerikanska fiender att testa landet under det tidiga skedet av det nya presidentskapet. I alla fall om det är Obama som får makten, sa McCain i går i ett uttalande.

McCain ligger enligt de senaste opinionsmätningarna efter Obama. Men McCain vet att han bedöms ha många gånger bättre erfarenhet i utrikespolitiska frågor. För att locka till sig några av de ännu osäkra väljarna kommenterade han i går Obamas felbedömningar.

– Han hade fel när det gällde truppförstärkningarna till Irak. Han hade fel när han sa att Georgia skulle lägga band på sig. Fel när han sa att han skulle sitta ner vid ett bord med Ahmadinejad, Chavez och båda Kastro-bröderna. Därför förstår jag varför det amerikanska folket är oroliga när det gäller Obama, sa McCain i The Situation Room.

Men om han själv får makten vet han med sig att terroristerna kommer att hålla sig borta.

–De vet att jag har blivit testad, många gånger, sa McCain till programledaren i The Situation Room, skriver CNN.

Se hela intervjun

Del 1

Del 2

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Högre vinst för Evolution

Lägre priser pressar SSAB:s vinst

Stålkoncernen SSAB vinst faller tydligt. Under första kvartalet landade rörelsevinsten på 3 157 miljoner kronor, ner från 4 733 miljoner kronor samma period i fjol.

Uppgång väntas på börsen

Stockholmsbörsen väntas fortsätta upp när handeln inleds klockan nio, indikerar förhandeln på bland annat IG Markets.

Polisen i Skövde rapporterar om trafikolycka

"På Skövdevägen vid Skultorp är det en bilist som blir påkörd bakifrån av en annan bilist.", skriver polisen på sin hemsida.

Intrum sparar bort hundratals miljoner

Kredithanteringsföretaget Intrums vinst minskar och besparingsprogrammen utvidgas.

Stort vinstlyft för SEB

Ett högre räntenetto och ett större inflöde från finansiella transaktioner lyfter storbanken SEB:s vinst i första kvartalet mer än väntat. Men efterfrågan på krediter fortsätter dämpas av det höga ränteläget, enligt vd Johan Torgeby.