Fem döda i norsk tunnelolycka

Det är fortfarande oklart vad som orsakat olyckan.


Fem personer omkom i en olycka när två personbilar kolliderade och började brinna i Eiksundtunneln i Norge i söndags kväll.

– Vi kan bekräfta att alla fem omkom, sade polisens talesman John Kåre Flo i Sunnmöre polisdistrikt.

Eftersom offren inte var identifierade och anhöriga inte underrättade kunde polisen tills vidare inte ge någon mer information om de omkomna.

Olyckan i Eiksundstunneln som förbinder kommunerna Ulstein och Örsta inträffade på Ulsteinsidan där tunneln går som djupast. Efter kollisionen började fordonen att brinna.

– Vi kan dess värre inte säga något om vad som orsakade olyckan. Det måste vi återkomma till, säger Flo.

Polisen fick larm om olyckan klockan 21.12 i söndags kväll. På grund av den kraftiga värmen och rökutvecklingen från branden tog det tid innan räddningsmanskapet kunde hämta ut de förolyckade.

All tillgänglig personal från brandkårer i Örsta, Volda och Ulstein ryckte ut till tunneln. Poliser och ambulanser kom också dit. Enligt den norska nyhetsbyrån NTB var en av olycksbilarna helt utbränd.

Eiksundstunneln är en toppmodern byggnad med 68 nödstationer där det finns telefoner som slår larm så fort någon lyfter av luren. Den är bland Norges längsta tunnlar, drygt 7,7 kilometer, och dess lägsta punkt ligger hela 287 meter under havsytan. Enligt NTB är det därmed den djupast borrade vägtunneln i världen.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!