Iran redo att attackera Israel

Det revolutionära gardet avfyrar missiler mot Israel vid ett angrepp.


TEHERAN. Iran kommer att attackera Israels kärnanläggningar om den judiska staten angriper landet. Det beskedet lämnar ledaren för Irans revolutionära garde, general Mohammed Ali Jaafari, under lördagen.

– Om sionistregimen attackerar Iran kommer vi garanterat att slå ut deras kärnanläggningar med våra missiler. Med våra missiler ligger de sionistiska anläggningarna inom räckhåll, säger Ali Jaafari, enligt den statliga nyhetsbyrån ILNA, rapporterar CNN.com.

Mohammed Ali Jaafari betonade att de iranska kärnanläddningarna är endast till för fredrliga syften och är en del av "psykkriget som Väst har startat mot Iran".

Han har tidigare meddelat att ett krig är förestående om Iran blir attackerat. Landet har vägrat att delta i internationella samtal som ska stoppa anrikningen av uran, som, enligt den iranska regimen, ska användas för civila kärnkraftverk.

–Vi inbillar oss ingenting när det kommer till fientliga avsikter från den teokratiska och radikala regmen i Iran, säger Mark Regev, talesman för Israels premiärminister, enligt CNN.com.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!