Netanyahu fördömer homoblodbad

Premiärminister Benjamin Netanyahu betonade vikten av öppenhet.


Israels premiärminister Benjamin Netanyahu fördömde under söndagen blodbadet på den israeliska gayklubben Café Noir i Tel Aviv.

– Jag fördömer entydigt den chockerande skottlossningen. Jag har pratat med säkerhetsminister Yitzhak Aharanovich och står bakom polisen i sökandet för att hitta förövaren. Vi kommer att ställa honom inför rätta och åtala honom i allra högsta grad, sa Netanyahu i samband med veckans regeringssammanträde, enligt The Jerusalem Post.

Han har framfört sina kondoleanser till familjerna av de två personerna som dödades i attacken, och önskade att de skadade snabbt återhämtar sig. En 26-årig man och en 17-årig kvinna dödades, och minst femton skadades i dådet.

En man med maskingevär bröt sig in på klubben och öppnade eld.

–Jag säger till det israeliska folket: vi är ett demokratiskt land, vi är ett land med tolerans, ett land med lagar, och vi måste respektera alla människor, vem det än är och må vara, sa Netanyahu, enligt The Jerusalem Post.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Teknikbolagen sänkte Wall Street

Kundtjänstens VÄRSTA typ av kund: "Avsluta samtalet"

Kundtjänstpersonal pratar med en mängd olika typer av personer. Kundtjänstmedarbetaren Marielle Grääs berättar för Nyheter24 att de flesta är trevliga men att det finns en typ som får personalen att sätta ner foten.

Tredje borgmästare mördad i Ecuador

Borgmästare Jorge Maldonado i gruvstaden Portovelo i Ecuador sköts till döds på fredagen. Det är det tredje mordet på borgmästare i landet inom en månad.

Våldtog sovande kvinna – döms till fängelse

1 timme sedan
En man i 20-årsåldern döms till fängelse för att ha våldtagit en sovande kvinna, rapporterar Sydsvenskan.

Malmö: Polisen rapporterar om bråk

1 timme sedan
"Bråk på stadsbuss.", skriver polisen på sin hemsida.

Juryn till Trumps rättegång utsedd

2 timmar sedan
En jury bestående av tolv ordinarie ledamöter och sex ersättare har utsetts i rättegången mot expresident Donald Trump i New York.