Två döda på israelisk gayklubb

MInst två personer dödades och femton skadades i blodbadet mot homosexuella.


En 26-årig man och en 17-årig kvinna dödades när en vild skottlossning bröt ut under lördagskvällen på en gayklubb i Tel Aviv, skriver Jerusalem Post.

Polisen letar fortfarande efter den man som beväpnad med ett maskingevär tog sig in på bögklubben Café Noir i den israeliska kuststaden och öppnade eld.

Minst två dödsoffer och åtminstone femton skadade, varav flera allvarligt, blev resultatet av massakern. Enligt ögonvittnen på plats liknade platsen ett blodbad.

Enligt polisens talesman Micky Rosenfeld rör det sig inte om någon terroristattack, uppger CNN.

– Det var tonåringar, säger Yaniv Weisman, ordförande för en israelisk ungdomsorganisation för homosexuella, till Jerusalem Post.

Med tårar i ögonen tillägger Weisman:

– De kom hit från hela landet för att träffas, umgås och få hjälp. Det här var menat att vara en fristad för dem. Någon visste vad de gjorde när de kom hit. Det här är ingen vanlig pub eller klubb.

– I dag skickade någon ett meddelande att homosexuella i Tel Aviv och Israel inte är trygga längre, säger Weisman tll Jerusalem Post.

Skytten flydde omedelbart från platsen. Polisen satte upp vägspärrar men har under söndagsförmiddagen ännu inte något spår efter gärningsmannen.

Enligt andra källor uppges antalet dödsoffer ha stigit til tre människor under söndagen.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Växjö: Polisen rapporterar om trafikolycka

Rullstolsburen person dog – föll ner i pool på servicehus

En rullstolsburen person föll ner i en pool på ett serviceboende i Västerås på julafton i fjol och avled ett par dagar senare. Nu har kommunen Lex Sarah-anmält händelsen.

Lidköping: Polisen rapporterar om brand

"Bilbrand på Svartebäcksgatan.", skriver polisen på sin hemsida.

Utökade EU-sanktioner mot Iran på väg

EU har påbörjat arbetet med att utöka sanktionerna mot Iran efter landets angrepp på Israel, meddelar EU:s utrikeschef Josep Borrell efter ett krismöte med unionens utrikesministrar.

Marabou återkallar mjölkchoklad efter larm

1 timme sedan
Marabous mjölkchoklad kan innehålla spår av mandel och vissa förpackningar återkallas, meddelar ägarbolaget Mondelez.

Bryssel stoppar ytterhögerns möte – kritiseras

1 timme sedan
Myndigheterna i Bryssel har stoppat ett möte med europeiska politiker från ytterhögern, med hänvisning till säkerheten. Bland talarna fanns bland andra den kontroversielle brittiske EU-kritikern Nigel Farage och Ungerns president Viktor Orbán.