20 döda i flygattack i Pakistan

Nytt amerikansk flygattack mot ett talibanfäste i Pakistan på söndagen.


Upp till 20 extremister kan ha dödats i en amerikansk flygattack mot ett talibanfäste i Pakistan på söndagen, enligt en pakistansk myndighetskälla som Reuters talat med.

På andra håll i landet dödades minst 26 människor i strider mellan rebeller och pakistansk militär.

Flygangreppet, sannolikt utfört av ett förarlöst amerikanskt spionplan, träffade en byggnad i Södra Waziristan. Detta halvautonoma klanområde vid gränsen mot Afghanistan är ett känt fäste för talibaner och al-Qaidaanhängare.

De senaste månaderna har USA utfört över tio liknande attacker på pakistansk mark, något som har väckt en hel del ilska i landet. Många pakistanier är kritiska mot regeringens allians med USA i "kriget mot terrorismen".

I förra veckan dödades elva människor i ett flygangrepp mot en koranskola i Norra Waziristan som leddes av islamistledaren Jalaluddin Haqqani, en gammal vän till Usama bin Ladin.

I Bajaur, ett annat våldshärjat gränsområde, dödades på söndagen elva rebeller i strider mot den pakistanska armén. I Swatdalen, förr ett populärt turistmål, dödades tio talibaner och fem andra i strider mot lokala milisstyrkor.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Örebro bötfäller sig själv efter bygglovsmiss

Nvidia presenterar ny AI-processor

1 timme sedan
Amerikanska chiptillverkaren Nvidia presenterar en ny processor som vd Jensen Huang hoppas ska stärka bolagets dominans inom AI-hajpen, som redan gjort bolaget till världens tredje högst värderade börsbolag.

Aggressiv björn lös i Slovakien – fem skadade

3 timmar sedan
En slovakisk turiststad har utlyst undantagstillstånd efter att fem personer skadats i en björnattack. Bland de skadade finns ett barn.

Polisen rapporterar om rattfylleri, Skellefteå

igår 22:38
"Man misstänks för rattfylleri under påverkan av narkotika.", skriver polisen på sin hemsida.

Polisen har hittat en kropp i sökandet efter Maja, 17

igår 22:23
En kropp har hittats i sökandet efter 17-åriga Maja i Marks kommun. Anhöriga är informerade om fyndet och en person är anhållen misstänkt för mord.

Studier om "Havannasyndrom" hittar inga skador

igår 22:12
Det så kallade "Havannasyndromet" orsakade inga hjärnskador, enligt två nya omfattande amerikanska studier.