Stockholm

20 döda i flygattack i Pakistan

Nytt amerikansk flygattack mot ett talibanfäste i Pakistan på söndagen.


Läs mer

Upp till 20 extremister kan ha dödats i en amerikansk flygattack mot ett talibanfäste i Pakistan på söndagen, enligt en pakistansk myndighetskälla som Reuters talat med.

På andra håll i landet dödades minst 26 människor i strider mellan rebeller och pakistansk militär.

Flygangreppet, sannolikt utfört av ett förarlöst amerikanskt spionplan, träffade en byggnad i Södra Waziristan. Detta halvautonoma klanområde vid gränsen mot Afghanistan är ett känt fäste för talibaner och al-Qaidaanhängare.

De senaste månaderna har USA utfört över tio liknande attacker på pakistansk mark, något som har väckt en hel del ilska i landet. Många pakistanier är kritiska mot regeringens allians med USA i "kriget mot terrorismen".

I förra veckan dödades elva människor i ett flygangrepp mot en koranskola i Norra Waziristan som leddes av islamistledaren Jalaluddin Haqqani, en gammal vän till Usama bin Ladin.

I Bajaur, ett annat våldshärjat gränsområde, dödades på söndagen elva rebeller i strider mot den pakistanska armén. I Swatdalen, förr ett populärt turistmål, dödades tio talibaner och fem andra i strider mot lokala milisstyrkor.

Skrivet av:

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.