Bin Ladins son nekas asyl

Terroristsonen hävdar att hans liv är i fara. (TT)


Omar bin Ladin, 28-årig son till terroristen Usama bin Ladin, har nekats politisk asyl i Spanien, meddelar spanska inrikesdepartementet.

En källa som står Omar bin Ladin nära sade att motiveringen var att myndigheterna inte tror att hans liv är i fara i Mellanöstern.

En talesman för inrikesdepartementet sade att beslutet följer riktlinjerna från FN:s flyktingkommissariat UNHCR.

Omar bin Ladin, som hävdar att han inte träffat sin far sedan 2000, ansökte om asyl i måndags vid ankomsten till Madrid från Kairo. Han bor i Kairo med sin brittiskfödda hustru efter att i april ha fått avslag på sin begäran om permanent uppehållstillstånd i Storbritannien. Han hävdar att hans liv är i fara i Mellanöstern på grund av hans uttalade pacifistiska hållning. Han har bland annat uppmanat sin far att sluta använda våld.

Omar bin Ladin är det fjärde av elva barn som Usama bin Ladin har med sin första hustru. Sammanlagt har al-Qaidaledaren avlat 19 barn.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Brokollapsen – jättekostnad för försäkringsbolag

Misstänkt utbrott av mjältbrand i Laos

Över 60 misstänkta mjältbrandsfall hos människor har rapporterats i Laos.

Inget brott bakom död i Torsby

Polisen bedömer att det inte ligger något brott bakom att en kvinna hittades död vid en golfbana i Torsby i Värmland i söndags.

Regeringen skyndar på riktlinjer för skärmtid

Redan efter sommaren kommer nya riktlinjer för hur barn och unga ska använda skärm och sociala medier. Vi har en alarmerande utveckling, säger socialminister Jakob Forssmed (KD).

The Body Shops hemsida ligger nere: "Tack för.."

1 timme sedan
The Body Shops hemsida ligger nere. Trots att personal säger att den kommer att fungera igen inom kort har sidan redan legat nere i snart tre veckor. Väntar de svenska The Body Shop-butikerna samma öde som de brittiska?

Kriminell personal – HVB-hem tvingas stänga

1 timme sedan
Aktivt kriminell personal, stök och en nedbränd byggnad. Efter larm från polisen stängs ett HVB-hem på Gotland med omedelbar verkan, rapporterar lokala medier.