Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Bin Ladins son nekas asyl

- 05/11/2008, 20:40 -

Terroristsonen hävdar att hans liv är i fara. (TT)

Omar bin Ladin, 28-årig son till terroristen Usama bin Ladin, har nekats politisk asyl i Spanien, meddelar spanska inrikesdepartementet.

En källa som står Omar bin Ladin nära sade att motiveringen var att myndigheterna inte tror att hans liv är i fara i Mellanöstern.

En talesman för inrikesdepartementet sade att beslutet följer riktlinjerna från FN:s flyktingkommissariat UNHCR.

Omar bin Ladin, som hävdar att han inte träffat sin far sedan 2000, ansökte om asyl i måndags vid ankomsten till Madrid från Kairo. Han bor i Kairo med sin brittiskfödda hustru efter att i april ha fått avslag på sin begäran om permanent uppehållstillstånd i Storbritannien. Han hävdar att hans liv är i fara i Mellanöstern på grund av hans uttalade pacifistiska hållning. Han har bland annat uppmanat sin far att sluta använda våld.

Omar bin Ladin är det fjärde av elva barn som Usama bin Ladin har med sin första hustru. Sammanlagt har al-Qaidaledaren avlat 19 barn.

Skrivet av: